Loppetanken under Corona-nedlukningen 2020-21

Loppetanken under Corona-nedlukningen 2020-21

11. marts 2020 lukkede Danmark ned på grund af Corona-pandemien, som havde fået sit tag hos os. Det kom til at berøre mange – og også Loppetanken. Vi måtte lukke ned for salg – først én gang i april – så flere gange, men endelig i september kunne vi åbne forsigtig op igen. Der var sat afmærkninger op, så folk kunne overholde afstandskravene ved ankomst. Der blev sprittet af og talt op, da antallet af kunder indenfor var begrænset. Der var ikke åbent i caféen, men der blev serveret udendørs.

Fra salget 5. september 2020:

Det blev en “enlig svale”, idet vi måtte lukke ned igen fra oktober. Det fik loppeudvalget til at beslutte, at vi ville prøve at åbne efter aftale, så der kun var en sælger og en kunde til stede. I slutningen ad oktober blev det besluttet af myndighederne, at der nu også skulle bæres mundbind i butikker mv. og det måtte vi så også tage til efterretning. Der blev annonceret, at de var muligheden op til jul – og det gav da lidt salg.

I januar 2021 blev der lukket helt ned igen. Loppeudvalget benyttede tiden til at få ændret status, så Loppetanken nu blev registreret som butik med CVR-registernummer og det betød bla. at vi kunne få eget MobilPay nummer. Samtidig blev det besluttet, at vi ville ændre åbningstiden til at være to gange 3 timer om ugen. Det kunne så lade sig gøre fra marts måned. Der blev af de få sælgere sat pris på varen, og kunderne kunne så betale ved udgangen. Der blev anvendt kurve, så der var tjek på antallet af kunder i “butikken” / Loppetanken. Det gav god salg med afstand og mundbind.

I slutningen af april 2021 blev der åbnet op for udendørs servering. Det benyttede vi os også af i Loppetanken, og premieren foregik i et fantastisk dejligt solskinsvejr, selv om temperaturen ikke var for høj. Men det blev taget godt imod!

13. august 2021 blev de fleste af de resterende corona-restriktioner fjernet fra sundhedsmyndighedernes / statens side. Det betyder, at alle nu ånder lettet op og håber på en lysere fremtid. Indtil videre kører vi dog videre med den nuværende salgsfrekvens: Hver fredag 15-18 og hver lørdag 10-13.

Opdateret 19/8 2021.